Mjere opreza

Završena drama u središtu Bruxellesa: Muškarac ispitivao stupanj radijacije

Vijesti / Flash | 20. 07. 2016. u 15:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bruxellesu je u tijeku velika policijska akcija, a snage sigurnosti okružile su sumnjivog muškarca, javlja BBC, a prenosi Index.

Usprkos velikim vrućinama, muškarac nosi zimski kaput iz kojeg vire žice. Policija sumnja da je riječ o bombi, a policijski službenici sa sigurne udaljenosti sumnjivca imaju na nišanu. Cijela ova drama događa se u strogom središtu Bruxellesa.

Okolni dućani su evakuirani, a nekoliko je ulica zatvoreno. Slike s mjesta događaja prikazuju muškarca na koljenima i policajce koji imaju upereno oružje u njega.

"Dobili smo dojavu da se muškarac ponaša sumnjivo. Nošenje zimskog kaputa na ovim temperaturama je nešto prilično čudno", rekli su iz policije.

Velika uzbuna u središtu Bruxellesa, zbog muškarca u zimskom kaputu, je završena. Kako navode mediji bila je to lažna uzbuna nakon što je alarmirana policija zbog muškarca koji je nosio kaput iz kojega su virile žice, pa se posumnjalo da nosi eksploziv.

Središte glavnog grada Belgije je bilo blokirano na nekoliko sati, dok muškarac i kaput nisu pregledani. Nakon višesatne uzbune, muškarac je uhićen.

Ispostavilo se da je muškarac ustvari proučavao stupanj radijacije u gradu. Nakon opsežne akcije policije, muškarac je uhićen i odveden je u policijsku postaju na ispitivanje.

U ožujku u Bruxellesu je 31 osoba ubijena u trostrukom bombaškom napadu. Dva napada su izvedena na aerodromu, a treći na metro stanici.

Odgovornost za napade, u kojima je ranjeno 300 ljudi, preuzela je Islamska država.

Kopirati
Drag cursor here to close