nerealan iznos

Zatražena otkupnina za Tomislava Salopeka?

Vijesti / Flash | 10. 08. 2015. u 19:50 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema najnovijim i neslužbenim informacijama, otmičari Tomislava Salopeka, prije zahtjeva za puštanjem na slobodu pripadnica Muslimanskog bratstva, e-mailom su za njegov život zatražili čak 30 milijuna dolara.

''Ne znam koliko je to u Hrvatskoj poznato, no neposredno nakon otmice e-mailom je stigao zahtjev za otkupninu koji je bio potpuno nerealan. U pitanju je bila svota od 30 milijuna dolara'', ispričao je reporter 24sata Robert Valdec iznoseći nove detalje vezane uz otmicu Tomislava Salopeka u Egiptu. Zahtjev za otkupninu navodno je došao prije zahtjeva za puštanje na slobodu neodređenog broja pripadnica i simpatizerki Muslimanskog bratstva.

Podsjetimo, Salopek je otet kod Kaira 22. srpnja, a nakon njegove otmice objavljena je video snimka na kojoj čita poruku u kojoj stoji da će biti ubijen u roku 48 sati ako se ne puste zatvorenice. Prema neslužbenim informacijama, taj rok je nakon isteka produljen.

Potom je pokrenuta potraga, a u nju su uključene sve egipatske i hrvatske sigurnosne službe, te navodno i strukture NATO-a. Prema posljednjim informacijama, na Sinaju su u potrazi poginula dvojica policajaca, pripadnika antiterorističke specijalne policije. Trojica su ranjena u eksploziji mine koju su postavili uz cestu pripadnici ISIL-a.

Kopirati
Drag cursor here to close