Banja Luka

Zatražena ostavka Vlade: Prosvjednici uzvikivali ''Mile odlazi'',''Ostavka“, ''Lopovi''

Vijesti / Flash | 20. 09. 2017. u 17:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruženja građana „ReStert Srpska“ danas su u Banjoj Luci održani mirni prosvjedi na kojima je zatražena ostavka Vlade RS-a, a glasnim povocima negodovanja nekoliko stotina građana nije štedjelo ni druge dužnosnike RS-a.

Članovi Udruženja „ReStart Srpska“ su naveli da su prosvjede organizirali nezadovoljni jer su predugo čekali odgovor Vlade RS-a na peticiju s potpisima 6.500 građana, kojom su tražili da se ministrima ograniči fond za kupovinu službenih automobila na 50 tisuća KM.

„Mile odlazi“, „Ostavka“, „Lopovi“ uzvikivali su, između ostalog, okupljeni na današnjem skupu na glavnom banjalučkom trgu, a zatim i tijekom prosvjedne šetnje ispred Palače predsjednika, a posebno ispred zgrade Vlade RS-a, koju je osiguravala policija.

Prosvjede na kiši je osim nezadovoljnih građana podržalo i nekoliko opozicionih odbornika iz Banje Luke, kao i radnici “Željeznica RS” koji su danas obustavili desetodnevni štrajk glađu.

Okupljeni su se kratko zadržali ispred zgrade Vlade, a članovi „ReStarta“ su ponovili svoje zahtjeve, ograničenje cijene automobila za potrebe Vlade RS-a na 50.000 KM, te smjenu Vlade RS-a i "stop" stranačkom zapošljavanju zbog čega sve veći broj građana, a posebno mladih, odlazi iz RS-a.

Tvrde da je "ovo samo početak" i da neće odustati.

Na transparentima koje su nosili je, između ostalog pisalo i „Pita moja baba kada će referendum“.
Današnje okupljanje je nastavak aktivnosti ovog udruženja koje su počele 8. kolovoza prosvjedom u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” zbog odluke ministra prosvjete i kulture RS-a Daneta Maleševića da se u ovom entitetu zatvori 15 područnih škola, a da istovremeno ministar kupi skupocjeni službeni automobil od 120.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close