Milijunske malverzacije

Zatražen pritvor za osumnjičene u slučaju ''Bosnalijek''

Vijesti / Flash | 28. 05. 2015. u 18:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko Tužiteljstvo Sarajevske županije podnijelo je Županijskom sudu u Sarajevu prijedlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenima - Edinu Arslanagiću, Šefiku Handžiću, Hasanu Šepi, Amaru Arslanagiću, Bojanu Kebi, Samiru Telibećireviću, Aidi Selvić, Izetu Arslanagiću i Jasminu Šepi, potvrđeno je Feni u Županijskom tužiteljstvu.

Osumnjičeni se terete za organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, porezna utaja, krivotvorenje službene isprave i sklapanje štetnog ugovora.

Podsjećamo, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), uz podršku pripadnika MUP-a Sarajevske županije i u suradnji s Poreznom upravom FBiH, u srijedu su po nalogu Županijskog tužiteljstva u Sarajevu uhitili pet osoba, a u međuvremenu su slobode lišeni i ostali osumnjičeni u ovom predmetu, poznatijem kao "slučaj Bosnalijek".

Naime, spomenuta grupa se sumnjiči da je od 2002. do 2012. godine oštetila Bosnalijek d.d. Sarajevo, proračun Federacije BiH i proračun Sarajevske županije za milijunske iznose.

Kopirati
Drag cursor here to close