Nastavak prebrojavanja

Zastupnički dom sazvao hitnu sjednicu samo zbog popisa stanovništva

Vijesti / Flash | 30. 05. 2016. u 06:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, za koju je predložena samo jedna točka dnevnog reda - Informacija Vijeća ministara BiH o Odluci o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, zakazana je za ponedjeljak.

Na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma državnog parlamenta, održanoj 24. svibnja, predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac je predlagao da se na toj sjednici razmatra ova informacija, ali je nakon diskusije ipak predložio da se zatraži od Vijeća ministara njeno dostavljanje do sljedeće sjednice.

Prijedlog da Vijeće ministara dostavi navedenu informaciju tada nije podržan, pa su zastupnici SNSD-a zatražili održavanje hitne sjednice Doma.

Direktor pri EUROSTAT-u i predsjedavajući Međunarodne promatračke misije za popis u BiH (IMO) Pieter Everaers izjavio je prošlog tjedna u Sarajevu da je metodologija za obradu podataka, uključujući i utvrđivanje statusa rezidentnog stanovništva, koju je utvrdio Središnji popisni zavod BiH, u skladu s preporukama IMO-a.

Kopirati
Drag cursor here to close