Sigurnosna situacija

Napad u Zvorniku pred zastupnicima

Vijesti / Crna Kronika | 27. 05. 2015. u 18:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bi na sjednici Sarajevu trebao razmatrati Informaciju Vijeća ministara BiH o napadu na Policijsku postaju u Zvorniku, te o nedavnim uhićenjima na prostoru Republike Srpske.

Zastupnički dom državnog parlamenta tražio je od Vijeća ministara BiH informaciju o napadu na policijsku postaju u Zvorniku, kao i infomaciju vezanu za pretrese i uhićenja u RS-u u akciji „Ruben“.

Ministarsko vijeće je 21. svibnja razmatralo i primilo k znanju tu Informaciju te je dostavilo Zastupničkom domu.

Pred zastupnicima bi se trebao naći i Izvještaj povjerenstva Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sustavu BiH, čiji je predlagač zastupnik Mirsad Mešić.

Kolegij nije postigao suglasnost o predloženom zakonu koji predviđa da RTV taksu nastavljaju naplaćivati operateri TELEKOM-a, zaključno do 26. listopada 2015. godine, odnosno šest mjeseci nakon isteka prve dozvole Sustava.

Zastupnici bi, između ostalog, trebali razmatrati Financijski i Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2014. godinu; Izvještaj o radu Pravobraniteljstva BiH za 2014. kao i Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2014. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close