Nema podrške

Zastupnički dom parlamentarne skupštine BiH nije podržao prijedlog za izbore u Mostaru

Vijesti / Politika | 03. 07. 2014. u 17:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a koji se odnosi na izbore za Grad Mostar.

Zastupnici su , u drugom krugu glasovanja, prihvatili negativno Mišljenje Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma o predloženom zakonu, što automatski znači da zakon nije prihvaćen.

Prijedlog ovog zakona, koji je u Domu naroda predložio Klub hrvatskih izaslanika, predviđao je da u sastav Gradskog vijeća ulazi 35 članova, te da se 35 vijećnika bira na neposrednim i tajnim izborima na cijelom području Grada Mostara.

Predviđao je i da svaki od konstitutivnih naroda mora imati u Gradskom vijeću najmanje četiri svoja predstavnika, te da nacionalne manjine u Gradskom vijeću moraju biti zastupljene s najmanje jednim predstavnikom.

Ustavnopravna komisija nije utvrdila usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH i nije podržala načela prijedloga ovog zakona.

Kopirati
Drag cursor here to close