Principi

Zastupnici SNSD-a neće sudjelovati u radu sjednice Doma naroda parlamenta BiH

Vijesti / Flash | 16. 03. 2015. u 14:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Domu naroda parlamenta BiH neće sudjelovati u radu zakazane sjednice dok se ne ispoštuju principi koji su do sada važili u formiranju zajedničkih komisija parlamenta BiH, odlučeno je danas na sastanku predsjednika SNSD-a Milorada Dodika sa članovima užeg rukovodstva te stranke.

Na sastanku je razgovarano o procesu izbora organa Parlamentarne skupštine BiH, posebno zajedničkih komisija oba doma, te utvrđeno da je nedopustivo umanjivanje značaja predstavnika SNSD-a na bh. razini jer su postojeći poslovnici jasno definirali zastupljenost predstavnika opozicije u tim komisijama, priopćeno je iz SNSD-a.

Smatraju, kako se dodaje, nedopustivim i neodgovornim od SDS-a da se u ime Republike Srpske u zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agancije BiH predloži i izabere zastupnik SDA Sadik Ahmetović, a eliminira zastupnik SNSD-a.

''Zaključeno je da je neprihvatljiva politika jačanja institucija BiH na štetu Republike Srpske, koju je prihvatio SDS, a koju već dugi niz godina planira i provodi SDA, što je postalo očito izborom Mladena Ivanića bošnjačkim glasovima u Republici Srpskoj, kao i izborom Ognjena Tadića za člana Kolegijuma Doma naroda sa samo jednim glasom „ZA“ od izaslanika iz reda srpskog naroda; stoji u priopćenju SNSD-a.

Loša odluka o bojkotu sjednica

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović ocijenio je danas da je „vrlo loša odluka“ zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da ne sudjeluju u radu u Domu naroda parlamenta BiH.

''To je bježanje od odgovornosti i to je odluka onih koji su slabi'', rekao je Borenović u izjavi novinarima. Naveo je da SNSD treba onda i da se odrekne svih privilegija koje imaju njihovi delegati, a koje nisu nimalo male.

''Neka na taj način pokažu da su spremni bojkotirati i primiti novčana sredstava'', dodao je Borenović. Naglasio je da su sve stranke dio vlasti na različitim razinama i da treba poduzeti odgovornost za reforme koje su neophodne BiH.

Zastupnici SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH neće sudjelovati u radu zakazane sjednice dok se ne ispoštuju principi koji su do sada važili u formiranju zajedničkih komisija parlamenta BiH; odlučeno je danas na sastanku predsjednika SNSD-a Milorad Dodik sa članovima užeg rukovodstva te stranke.

Na sastanku je razgovarano o procesu izbora organa Parlamentarne skupštine BiH, posebno zajedničkih komisija oba doma, te utvrđeno da je nedopustivo umanjivanje značaja predstavnika SNSD-a na bh. razini jer su postojeći poslovnici jasno definirani zastupljenost predstavnika opozicije u tim komisijama'', priopćeno je iz SNSD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close