Vučić u Moskvi

Zašto Srbija nabavlja oružje?

Vijesti / Flash | 28. 03. 2017. u 10:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Srbija ne nabavlja ofanzivno, već oružje za obranu svoje slobode i neovisnosti'', rekao je srbijanski premijer Aleksandar Vučić nakon što se vratio iz službene posjete Moskvi.

''Velike sile ponovo odmjeravaju snagu na ovim prostorima'', rekao je Vušić i dodao kako je zbog toga sasvim logično što je situacija u regiji bila tema o kojoj je najduže razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

''Rekao sam da postoji opasnost i stalni pritisak i unutar mnogih zemalja pojedinačno u regiji, a također da nema sumnje da postoji i prisustvo različitih vanjskih faktora s različitim utjecajima i različitim interesima'', rekao je Vučić za Pink televiziju.

Na stalne kritike u regiji, povodom nabavke oružja iz Rusije za Vojsku Srbije, premijer Aleksandar Vučić sinoć je ponovio da Srbija ne nabavlja ofanzivno oružje, već da samo ojačava svoju obranu.

Upitan postoji li sada zbog takvih kritika opasnost da cijela priča s nabavkom naoružanja dobije jedan ton da "eto, ponovo se sprema raspad države, koje, doduše, već dugo nema", i pri tome se aludira na naoružavanje Srbije, Vučić je rekao da se "nismo mi prvi naoružavali", prenio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close