Abu Al-Ezz

Zapovjednik Al-Nusre tvrdi: Amerikanci nas naoružavaju

Vijesti / Svijet | 28. 09. 2016. u 06:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački list Kölner Stadt-Anzeiger objavio je jučer intervju s jednim od zapovjednika terorističke organizacije Al-Nusra Front u Siriji.

Osoba je predstavljena imenom "Abu Al-Ezz" te se navodi kako je intervju s njim obavljen prije 10 dana u blizini Aleppa.

U intervjuu je Al-Ezz rekao kako američki saveznici šalju Al-Nusra Frontu tenkove i artiljeriju.

"Amerikanci su na našoj strani", rekao je zapovjednik ovog ogranka Al-Qaede u Siriji ističući kako ih SAD zapravo naoružava putem trećih zemalja, odnosno preko posrednika.

Podsjetimo, SAD kategorički odbacuje bilo kakvo naoružavanje Al-Nusra Fronta, ali, u isto vrijeme priznaju kako su svjesni da neki od njihovih saveznika u regiji možda naoružavaju militante.

Zapovjednik Al-Nusra Fronta pak u razgovoru za njemački list ističe kako ih financiraju Saudijska Arabija, Katar i Kuvajt dok tenkove i artiljeriju dobivaju iz Libije preko Turske. Nadalje, navodi kako im je posebno drago što su dobili američke TOW protutenkovske rakete.

Koliko je njemački list Kölner Stadt-Anzeiger pouzdan izvor?

Svakako, u slučaju ovako skandaloznih izjava potrebno je provjeriti i iz kojeg pravca dolaze jer do sada su se već pojavile brojne informacije o tome kako SAD - ne direktno, ali preko posrednika - podupire i najekstremnije skupine u Siriji.

No, izvor je u ovom slučaju poprilično ozbiljan.

Riječ je o njemačkom dnevnom listu, najvećem na području regije Köln/Bonn, dnevno se tiska u više od 330,000 primjeraka, a osnovan je 1876. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close