Da se ne zaboravi

Započelo obilježavanje 23. godišnjice formiranja 108. HVO brigade

Vijesti / Flash | 11. 05. 2015. u 17:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim braniteljima u Brčkom, Dubravama i Boderištu, danas je počelo obilježavanje 23. godišnjice formiranja 108. HVO pješačke brigade Brčko.

Ratni zapovjednik 108. HVO pješačke brigade Brčko, Ivica Filipović kazao je da se danas počasti odaju najboljim hrvatskim sinovima brčanskog kraja čije se zasluge za opstojnost Hrvata u ovom dijelu Bosanske Posavine nikada ne smiju zaboraviti.

Dodao je da se odgovorni za počinjene ratne zločine nad hrvatskim civilima u svibnju 1992. godine na brčanskom području moraju procesuirati i primjereno kazniti.

"108. HVO pješačka brigada je nešto najgrandioznije što je iznjedrio hrvatski narod na ovom prostoru i zajedno sa 215 Motorizovanom brigadom Armije RBiH odbranili smo ovo područje i ponosni smo na to" rekao je predsjednik Koordinacije boračkih udruga 108. HVO brigade Mijo Josipović.

Obilježavanje 23.godišnjice formiranja 108. HVO pješačke brigade nastavljeno je sv. misama te Svečanom akademijom u Bijeloj.

Kopirati
Drag cursor here to close