Zenica

Zaplijenjena rekordna količina heroina u BiH

Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2017. u 11:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, 19. srpnja na području Zenice, pronašli su i oduzeli 82 kilograma heroina te je riječ o rekordnoj zapljeni heroina u Bosni i Hercegovini.

Iz UNO BiH navode da se tržišna vrijednost otkrivenog heroina procjenjuje na više od 12 milijuna KM.

''Policijski službenici SIPA-e i službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, nastavljaju aktivnosti s ciljem dokazivanja počinjenog krivičnog djela i pronalaska počinitelja'', navode iz SIPA-e.

Aktivnosti su izvedene uz nadzor dežurne tužiteljice Tužiteljstva BiH.

Na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH su, 19. srpnja, izvršili kontrolu pošiljke koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla iz Bugarske u Zenicu.

Prilikom pregleda pošiljke i otkrivanja sakrivenog heriona, korištena je specijalistička oprema koju je službenicima UNO donirala Vlada SAD-a putem EXBS-s – Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica, Od posebne pomoći bio je CT – 40 videoskop, a od velikog značaja su bile i obuke koje su prošli službenici UNO u okviru spomenutog Programa.

Iz UNO posebno ističu odličnu zajedničku suradnju službenika UNO i SIPA-e, koja je i rezultirala otkrivanjem i zaplijenom rekordne količine heroina na prostoru Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close