HDZ-SDA

Zapela je koalicija!

Vijesti / Flash | 21. 04. 2016. u 18:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednička procjena čelnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Stranke demokratske akcije (SDA) je da je zastoj u radu primjetan.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je novinarima u Sarajevu, nakon sastanka s izaslanstvom SDA, kazao da se taj zastoj vidio u radu Parlamenta FBiH, ali i često na odlukama koje donose.

''Odnosno, koje ne donosimo, a bilo bi nužno i bile su dio plana. Opća procjena je da taj zastoj više ne smijemo tolerirati. Imali smo preambiciozan plan koji je po mom mišljenju bio održiv i provodiv'', istaknuo je Čović nakon sastanka, na kojem je razgovarano o aktualnim političkim pitanjima na razini države, entiteta i županija.

Dodao je da su malo razgovarali i o problemu izbornog zakona u Mostaru.

Čović smatra da je prijedlog za grad Mostar vrlo jasan i poznat i da se može usuglašavati s partnerima, ali da nema vremena od pet mjeseci kako je to bilo do sada.

''Možemo to uraditi do 27. travnja kada je zakazan parlament i možemo zajednički izaći na parlamentu s izbornim zakonom, u kojem je između ostalog grad Mostar'', kazao je Čović

Naveo je da nema niti jednog usaglašenog rješenja, ali da su se partneri obvezali da nema alternative i da to treba pokazati u radu izvršne i zakonodavne vlasti, primarno na razini entiteta.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je potvrdio da ima sporosti u radu, nesporazuma, ali i, kako je naveo, bespotrebnih nepovjerenja i zastoja.

Izrazio je nadu da će nakon sastanka stvari ići bolje.

Govoreći o problemu u vezi s izbornim zakonom u Mostaru kazao je da je prisutan bespotreban nesporazum i postupak HNS-a.

''Nije završen razgovor sa SDA-om koji će se morati završti. SDA i SBB će izaći sa svojim prjedlogom već u četvrtak u Mostaru, a onda ćemo se pokušavati približiti prijedlogu HDZ-a'', rekao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close