Nitko nije zainteresiran

Zapadne zemlje neće natjerati Rusiju da vrati Krim

Vijesti / Flash | 26. 04. 2015. u 10:20 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zapadne zemlje ne planiraju pristiliti Moskvu da vrati Krim, jer bi to bilo moguće samo uz upotrebu vojne sile, a nitko nije zainteresiran za vojnu konfrontaciju'', izjavio je za DW europski političar Günter Verheugen.

Većina Ukrajinaca ne vjeruje da će se Krim vratiti Ukrajini, pišu Novosti.

''Europa može ukinuti sankcije protiv Rusije onda kada se postigne mirno rješenje sukoba u Ukrajini'', rekao je bivši europski komesar Günter Verheugen dodajući da zapadni političari nerado povezuju povlačenje sankcija s problemom oko Krima.
U odgovoru na pitanje hoće li EU ukinuti sankcije ako Krim ostane dio Rusije, Verheugen je kazao da nije imao utisak da europske vlade povezuju normalizaciju odnosa s Rusijom — s Krimom.

''Vjerojatno, zapadni političari neće natjerati Moskvu da vrati Krim, jer je jasno da je ovo moguće samo uz upotrebu vojne sile. A pošto niko ne želi vojnu intervenciju, situacija je dovoljno jasna'', rekao je Ferhojgen.

Prema političaru, promocija ideje o transatlantskoj zoni slobodne trgovine nije u suprotnosti sa istovremenom raspravom o zoni slobodne trgovine između EU i Rusije.

''Rusija je važan i snažan partner. Rusija je sastavni dio Europe'', rekao je Verheugen.

''Rusija nam je potrebna kao ekonomski partner, kao partner u rješavanju globalnih izazova. Da, treba nam Rusija. Ali Rusiji također trebamo mi. ''

Kopirati
Drag cursor here to close