Dogovor

Zamrznut policijski štrajk

Vijesti / Flash | 07. 07. 2015. u 17:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policajci Unsko-sanske županije (USŽ) prekinuli su štrajk nakon što su danas predstavnici njihovog sindikata sa Vladom žUPANIJE potpisali Sporazum o zamrzavanju štrajka.

Predsjednik Sindikata policajaca USž Mahmut Alagić i ministar unutarnjih poslova USŽ Senad Kljajić rekli su da je policija odmah počela sa radom i da će rad biti organiziran prekovremeno, priopćeno je iz press službe županijske vlade.

Pripadnici MUP-a USŽ stupili su u generalni štrajk 29. lipnja zbog neispunjavanja potpisanog sporazuma sa županijskom Vladom. Sindikat policije traži isplatu tri naknade za topli obrok i 12 za prijevoz iz prošle godine, a Vlada ne može osigurati potrebna sredstva dok ne bude okončana procedura za dobivanje kratkoročnog kredita.

Nakon potpisivanja sporazuma, premijer Županije Izudin Saračević, te resorni ministri financija, obrazovanja, unutarnjih poslova i pravosuđa održali su zajednički sastanak sa predstavnicima sindikata svih proračunskih korisnika.

Oni su informirani da će sredstva iz kratkoročnog kredita, u iznosu od sedam milijuna KM, sutra biti operativna i da će tada započeti isplate dijela zatečenih dugovanja. Bit će isplaćeno šest naknada za topli obrok za razdoblje listopad 2014. - ožujak 2015. godine, a potom naknade za prijevoz za 2014., te plate za svibanj.

Saračević je u razgovoru sa predstavnicima sindikata naglasio da sredstva iz dugoročnog kredita u iznosu od 16,5 milijuna KM ostaju namijenjena za pokrivanje zatečenog deficita i da će prioritet za isplate naknada imati pripadnici boračke populacije i socijalna davanja.

Dogovoreno je da razgovori sa sindikatima budu nastavljeni kako bi bila zajednički definirana moguća rješenja za uštede i prevazilaženje financijske krize na području USŽ, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close