Nadgledanje izbora

Zamjenik visokog predstavnika posjetit će glasačka mjesta u Stocu

Vijesti / Flash | 18. 02. 2017. u 10:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi zamjenik visokog predstavnika Bruce Berton u nedjelju će posjetiti nekoliko glasačkih mjesta u stolačkoj općini.

Jedno od glasačkih mjesta koje će posjetiti jeste i glasačko mjesto u Osnovnoj školi Hodovo.
Riječ je o ponovljenim općinskim izborima u Stocu, koji će biti održani u nedjelju, 19. veljače, za koje je registrovano 10.012 redovnih birača i 1.312 birača koji će glasati putem pošte.

Registrirani birači na glasačkim listićima za načelnika općine Stolac moći će glasovati za jednog od dva kandidata, dok se na listiću za Općinsko vijeće nalazi 68 kandidata iz 14 političkih subjekata. Kandidati za načelnika su Mato Komšić (nezavisni kandidat) i Stjepan Bošković (HDZ BiH).

Očekuje se da će biti više 300 međunarodnih promatrača, 35 promatrača udruženja, javlja Anadolija.

SIP BiH je u ponovljenom postupku poništio općinske izbore u Stocu 26. siječnja ove godine, a postupajući po rješenju Apelacijskog odjela Suda BiH. Prethodnu odluku o poništavanju izbora u Stocu, SIP je bio donio 12. siječnja.

Tom odlukom poništeni su izbori za načelnika i Općinsko vijeće na svim redovnim biračkim mjestima, glasovanje posredstvom mobilnih timova, kao i glasovanje u odsustvu i posredstvom pošte.

Općinski izbori u BiH održani su 2. listopada 2016. godine, a u Stocu je obustavljeno glasovanje nakon što je došlo do fizičkog obračuna i krađe i uništavanja izbornog materijala.

Kopirati
Drag cursor here to close