Zastupnički dom PS BiH

Zaključak zasjedanja: Osuda napada u Zvorniku i izražavanje sućuti

Vijesti / Flash | 28. 05. 2015. u 20:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je, na prijedlog Kolegija Doma, odlučio je da se svi zaključci iz rasprave o Informaciji Vijeća ministara BiH o napadu na Policijsku postaju u Zvorniku, te o nedavnim uhićenjima na prostoru RS u okviru akcije "Ruben", zajedno s Informacijom i stenogramom upute na razmatranje Zajedničkom povjerenstvu za obranu i sigurnost BiH da sačini prijedlog zaključaka i uputi ih ovom domu na usvajanje.

Nakon višesatne rasprave prihvaćen je i zaključak da Zastupnički dom osuđuje teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku i ubojstvo policajca i izražava sućut obitelji ubijenog policajca.

Podsjetimo, zastupnici ovog doma tijekom današnjih rasprava složili su se kako se radi radi o teškom terorističkom činu te su pozvali na osudu istog.

Pojedini zastupnici istaknuli su da se mora dobiti potpuna informacija kako bi se dobila jedna jasna slika svih događanja koji imaju elemente terorizma, ubojstva, organiziranog kriminala. 

''Meni treba stav sigurnosnih službi što je to, što se događa, jesmo li mi sigurni, zbog čega sve ovo. Moraju nam dati odgovor što se događa, otkud se ti ljudi pojavljuju, gdje se sastaju, što rade, otkud im oružje...mi nemamo nikakvih podataka'', kazao je Nikola Lovrinović iz HDZ BiH.

S druge strane zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović ocijenio je da su tenzije u BiH vezane za napad na policijsku postaju u Zvorniku prijenos težišta sukobljavanja velikih sila s Ukrajine na račun BiH.

Stava je da najveću krivicu vidi u Tužiteljstvu BiH koje nije procesuiralo odgovorne za ratne zločine, napominjući da je izvršitelj terorističkog akta u Zvorniku dijete koje je godinama gledalo ubojicu svog oca na slobodi.

Zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević ocijenila je danas da je diskusija o terorističkom napadu u Zvorniku pokazala da u parlamentu postoje pojedinci koji nisu spremni prihvatiti da BiH ima problem koji se zove terorizam.

''Nositelji borbe protiv terorizma u ovoj zemlji moraju, prije svega, biti Bošnjaci, odnosno bošnjački političari i nitko to ne izjednačava, ni s Bošnjacima, ni s islamom, što se ovdje pokušalo podmetnuti'', istaknula je Pandurević.

Kopirati
Drag cursor here to close