Uvreda

Zahtjev za reviziju je objava rata

Vijesti / Flash | 25. 02. 2017. u 11:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručnjak za sigurnost Dževad Galijašević smatra da zahtjev za revizijom presude po tužbi protiv Srbije upućen Međunarodnom sudu pravde u Haagu predstavlja objavu rata i uvredu za cjelokupan srpski narod.

Galijašević navodi da je član Predsjedništva BiH  Bakir Izetbegović, vjerojatno, instruiran i podržan od britanskog i američkog veleposlanika u Sarajevu Edwarda Fergusona i Maureen Cormack radio više od godinu dana na zahtjevu za reviziju presude, a da su dužnosnici Saveza za promijene znali za tu aktivnost, ali ništa nisu poduzeli.

U tekstu za Fond strateške kulture, Galijašević napominje da je Izetbegović prije nekoliko dana potvrdio da se ta aktivnost financira neoporezovanim prljavim novcem navodnih fondacija ili udruženja kojima ni on ne zna ime, piše Srna.

On dodaje da je taj zahtjev izgrađen na platformi pravnog neznanja, gluposti i mržnje, uručen od nelegalne osobe i o njemu se nije izjasnio nijedan organ na nivou BiH.

"Takozvani agent BiH Sakib Softić samovoljno je taj zahtjev sačinio, u društvu neovlaštenih ljudi, obmanjujući polupismenu islamističku javnost u Sarajevu da u BiH postoji mandat koji traje 15 godina i da je on nositelj mandata, bez ikakve naknade, bez plaće ili ugovora o djelu", navodi Galijašević.

Galijašević ukazuje na zabrinjavajuću novonastalu situaciju da, kako kaže, ne bi bilo iluzija tko je ugrozio mir, tko priziva međuetničke sukobe Srba i Bošnjaka u BiH i na zapadnom Balkanu, tko ne želi regionalnu suradnju, tko ruši BiH i njeno Daytonsko ustavno uređenje a naročito kako i zašto to čini.

Dužnost Bakira Izetbegovića bila je, navodi Galijašević, da upozna svoje suradnike u zajedničkim institucijama u Sarajevu, Srbe iz Saveza za promjene i da im stavi na uvid činjenice i dokaze do kojih je došao.

"On i njih optužuje da bi, i kada bi znali te činjenice, prikrivali najteže zločine - a s njima dijeli vlast i privilegije", dodaje Galijašević.

Galijašević je ocijenio da je način na koji je zahtjev za reviziju pripreman odvratna uvreda na račun cijelog srpskog naroda, jer je zakonito i logično bilo, da sve institucije u BiH budu obaviještene ako postoje nove činjenice o odgovornosti Srbije.

On napominje da ni Bošnjaci, kao ni Srbi i Hrvati, još nisu upoznati o eventualnim novim činjenicama i što uopće piše u tom kvazi zahtjevu, niti su imali priliku da ih bilo tko pita da li bi ovaj sadržaj i ovaj akt podržali i odobrili.

"Poslije destruktivnih Bakirovih akcija, nitko normalan ne bi trebalo mirno da spava. Ovo je vrlo ozbiljna i zastrašujuća situacija, čiji razvoj više ne zavisi od razuma ili od nas samih, već su na našoj tajnoj sceni prisutni oni moćnici sa Zapada koji tako uspješno pokreću dugotrajne ratove, koje je nemoguće bez njihove volje zaustaviti", smatra Galijašević.

Kopirati
Drag cursor here to close