Promatrači

Zabilježene manje nepravilnosti tijekom izbora u Stocu

Vijesti / Flash | 19. 02. 2017. u 09:58 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Stocu, gdje se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori, zabilježena su dva slučaja manjih nepravilnosti, kada su birači pokušali iznijeti i fotografirati glasačke listiće.

Vehid Šehić iz Koalicije "Pod lupom" rekao je da je prvi slučaj evidentiran kada je jedan birač pokušao iznijeti prazan glasački listić, pa ga potom vratio, a drugi slučaj kada je birač pokušao fotografirati glasački listić.

"Oba slučaja evidentirali su promatrači", rekao je Šehić i naglasio da, osim ovoga, izbori protiču u normalnoj atmosferi, bez većih nepravilnosti, prenosi Srna.

On je istaknuo da je ovo samo dokaz da se ozbiljnim pristupom prilikom organizacije izbora situacija može odvijati dobro i da je tako trebalo da bude i 2. listopada prošle godine i za mnoge stvari preventivno reagovati jer je i prije izbora politička situacija bila "uzavrela".

Iz Koalicije "Pod lupom" priopćeno je da su njihovi promatrači jutros nesmetano pristupili biračkim mjestima u općini Stolac.

"Izborni dan u Stocu započeo je na svih 20 biračkih mjesta. Promatrači su izvijestili da su svi članovi biračkih odbora bili prisutni na biračkim mjestima u 6.00 sati. Sedamnaest biračkih mjesta otvoreno je u 7.00 sati, a tri biračka mjesta sa neznatnim kašnjenjem do 10 minuta. Ni na jednom biračkom mjestu nije zabilježen nedostatak izbornog materijala, a na svim posmatranim biračkim mjestima glasačka kutija je pokazana prazna prije otvaranja biračkog mjesta. Nisu primijećene ni oznake političkih subjekata na biračkom mjestu ili u krugu od 50 metara oko biračkog mjesta", navodi se u saopštenju.

Koalicija "Pod lupom" poziva građane Stoca da izađu na izbore, ali i da prijave eventualne uočene nepravilnosti Koaliciji na broj telefona 060 322 6410.

Građani će danas načelnika općine Stolac birati između kandidata HDZ-a BiH Stjepana Boškovića i njegovog rivala iz SDF-a Mate Komšića, dok se na listiću za općinsko vijeće nalazi 68 kandidata iz 14 političkih subjekata.

Pravo glasa imaju 11.404 birača.

Ponovljeni izbori u općini Stolac održavaju se zbog toga što je 2. listopada prošle godine, na dan kada su održani lokalni izbori u cijeloj BiH, u Stocu prekinut izborni proces zbog incidenata na biračkim mjestima.

Kopirati
Drag cursor here to close