Maska

Za uhićene u Banja Luci i Trebinju određen pritvor i mjere zabrane

Vijesti / Crna Kronika | 23. 05. 2015. u 13:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH odredio je pritvor i mjere zabrane za uhićene u akciji "Maska" koji su osumnjičeni za krijumčarenje droge i cigareta, a za trojicom osumnjičenih raspisana je tjeralica.

U okviru prvog predmeta koji se odnosi na trgovinu drogom, jednomjesečni pritvor određen je za Sulejmana Berišu i Mersudina Meškovića, koji su zaposleni kao policijski službenici u MUP-u Republike Srpske, te za Ranka Vučinića i Mirka Ateljevića iz Trebinja, rečeno je danas Srni u Sudu BiH.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili suučesnike.

Za Sašu Pešića iz Trebinja i Ostoju Radiškovića, policijskog službenika MUP-a Republike Srpske, određene su mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, zabrane korištenja osobne iskaznice za prelazak preko granice, te obaveza javljanja nadležnom policijskom organu jednom tjedno, a osumnjičenom Radiškoviću i zabrana obavljanja službene djelatnosti.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili kazneno djelo 'Neovlašteni promet opojnim drogama', a Pešić i Radišković osumnjičeni su i za 'Dogovor radi činjenja kaznenog djela'.

U okviru drugog predmeta koji se odnosi na krijumčarenje cigareta, Sud je prihvatio prijedlog tužitelja za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za osumnjičene Slavka Stolicu, Miroslava Stajića i Radeta Vujovića, te je za njima raspisana tjeralica, istaknuli su iz Suda.

Sud BiH za Gorana Škrbu i Dejana Lisova odredio je mjeru zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, zabrane korištenja osobne iskaznice za prelazak preko granice, te obavezu javljanja nadležnom policijskom organu jednom tjedno.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske uhitili su prije dva dana na području Banja Luke i Trebinja 17 osoba u okviru dva predmeta koji se odnose na krijumčarenje opojnih droga i krijumčarenje cigareta, prenijela je agencija Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close