85,6 kilograma

Za švercere droge iz Gacka predložen pritovr

Vijesti / Flash | 24. 05. 2017. u 12:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Muharema Temaja, rođenog 1966. godine u Kušni, Prizren, državljanina BiH, Jasmini Hota, rođenu 1988. godine u Sarajevu, državljanku BiH, Marka Jevrića, rođenog 1993. godine u Nikšiću, Crna Gora, državljanina Crne Gore, i Gorana Banovića, rođenog 1985. godine u Nikšiću, Crna Gora, državljanina Crne Gore.

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici Granične policije BiH na prodručju Gacka su lišili slobode i izvršili pretrese četvero osumnjičenih. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 86,5 kg opojne droge ''marihuana''.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog sumnje da su kao organizirana kriminalna grupa vršili neovlaštenu međunardnu trgovinu i isporuku opojne droge ''marihuana'', s područja Crne Gore u BiH.

Oni se sumnjiče se da su počinili kazneno djelo organizovani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Mjera za određivanje pritvora u trajanju od mjesec dana za osumnjičene se predlaže iz razloga opisanih u članu 132. točke a) i b) ZKP-a BiH.

Pritvor za osumnjičene se predlaže zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili suučesnike, a u odnosu na pritvorske razloge koji ukazuju na opasnosti od bijega, predložena je mjera pritvora za osumnjičene Gorana Banovića i Marka Jevrića.

Prijedlog za određivanje mjera pritvora upućen je Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close