Autokriminal

Za krađe automobila u Sarajevu i Mostaru ukupno 16 godina zatvora

Vijesti / Crna Kronika | 22. 04. 2014. u 14:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Suda BiH izreklo je danas prvostupanjsku presudu u predmetu "Šemsudin Hodžić" i drugi, kojom je prvooptuženi Hodžić oglašen krivim za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima - teška krađa i prikrivanje, te osuđen na 11 godina zatvora.

Drugooptuženi Admir Kovačević oglašen je krivim za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom - teška krađa, te osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina. Istovremeno, optuženi Vladimir Lizdek oslobođen je optužbi za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom teška krađa, potvrđeno je Agenciji Fena u Sudu BiH.

U skladu s prvostupanjskom presudom, od okrivljenih Hodžića i Kovačevića oduzeti su predmeti počinjenja kaznenog djela, kao i imovinska korist stečena izvršenjem kaznenog djela i to od prvooptuženog Šemsudina Hodžića u iznosu od 17.700 KM, a od drugooptuženog Admira Kovačevića u iznosu od 1.400 KM.

Inače, optužnica u ovom predmetu potvrđena je 19. prosinca 2011. godine i u početku je obuhvatala mnogo veći broj optuženih koji su se teretili za više kaznenih djela, te zajedničko i organizirano djelovanje na području cijele BiH, te susjedne Srbije u vezi s krađom putničkih motornih vozila tijekom 2009., pa do početka 2011. godine.

U međuvremenu, je čak 21 optužena osoba u ovom predmetu sklopila sporazum o priznanju krivnje.

Prema tužbenim navodima, putnička motorna vozila otuđivana su na području gradova Sarajeva i Mostara, te potom prebacivana u iznajmljene garaže, da bi nakon pribavljanja krivotvorenih dokumenata za uvoz, prometnih dozvola, registarskih tablica, naljepnica i utiskivnja brojeva šasija i motora, bila stavljena u promet, odnosno prodavana kupcima u BiH.

Neslužbeno, 11-godišnja kazna izrečena Šemsudinu Hodžiću je do sada najviša zatvorska kazna izrečena u BiH u oblasti autokriminala. Budući da se radi o nepravomoćnoj presudi osuđeni zadržavaju pravo žalbe u zakonskom roku.

Kopirati
Drag cursor here to close