Transparentno

Yamazaki: Budući transfer novca i pomoći će biti isključivo kroz projekte i upućen izravno

Vijesti / Flash | 24. 07. 2014. u 06:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku veleposlanika Japana Hideo Yamazakia i dr. Zvonke Jurišića, predsjednika HSP BiH, kojem je nazočio i Vinko Jakić, član Predsjedništva HSP BiH, razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te gospodarskoj situaciji, sa posebnim osvrtom na stanje gospodarstva na područjima pogođenim poplavama.

Dr. Jurišić se osvrnuo na izjavu veleposlanika Yamazakia upućenu političarima i Bosni i Hercegovini, upućujući riječi zahvale za odvažnu izjavu u kojoj je veleposlanik ispravno ocijenio vladajuće političke elite.

Dr. Jurišić se zahvalio narodu i vladi Japana koji su bez obzira na vlastite nepogode koje su ih zadesile u proteklom periodu našli način i mogućnost da pomognu Bosni i Hercegovini, kao i na svoj pomoći koju je Japan pružao Bosni i Hercegovini od rata naovamo. Veleposlanik Yamazaki je ponovio svoje riječi kako budući transfer novca i pomoći će biti isključivo kroz projekte i upućen izravno, bez posredovanja vlasti u BiH.

Dr. Jurišić je pozdravio ovu ideju kao ispravan način upućivanja pomoći, izražavajući i svoju sumnju u transparentnost trošenja sredstava od strane institucija u Bosni i Hercegovini, što je potkrijepio i posljednjim odlukama vladajuće garniture u Federaciji BiH, smjene rukovodstva Fondacije Odraz i postavljanja na ove pozicije osoba po principima podobnosti i nepotizma. Jakić je veleposlanika ukratko upoznao sa dešavanjima u Odrazu od njegovog dolaska na čelo ove institucije i posebno se osvrnuo na posljednja dešavanja.

Oba sugovornika su se složila kako je politička situacija u Bosni i Hercegovini više nego složena, kako se ne može sa sigurnošću govoriti o strankama na vlasti i u oporbi, budući da se savezi prave na dnevnoj bazi sa ciljem realizacije dnevnopolitičkih dobiti, bez jasne vizije budućnosti ove zemlje. Također oba sugovornika su izrazila svoju nadu kako će nakon predstojećih općih izbora Bosnu i Hercegovinu voditi oni koji su spremni i sposobni za vođenje ove zemlje ka napretku.

Veleposlanik Yamazaki je naglasio kako smatra kako su predstojeći izbori zadnja šansa da se nešto promjeni u Bosni i Hercegovini i izrazio svoju nadu da će birači znati pametno birati.

Kopirati
Drag cursor here to close