Problemi

Wagner: Ekonomski uvjeti i nezaposlenost kamen spoticanja putu BiH ka EU

Vijesti / BiH-EU | 27. 08. 2014. u 16:19 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poziv Savezne vlade Njemačke u Berlinu će 28. kolovoza biti održana konferencija o zapadnom Balkanu, a kancelarka Angela Merkel, ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier i ministar privrede Sigmar Gabriel će sa šefovima vlada, ministrima vanjskih poslova i ministrima gospodarstva iz regije razgovarati o regionalnoj suradnji na putu ka EU-integraciji.

Glasnogovornik Njemačkog veleposlanstva u Sarajevu Jens Wagner izjavio je tim povodom da je njihov najvažniji cilj članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

On je dodao da Bosna i Hercegovina mora riješiti još puno problema na putu ka EU, posebno teške ekonomske okvirne uvjete i veliku nezaposlenost, kao i da slični problemi postoje i u susjednim zemljama, te da je osnovna ideja berlinske konferencije da zemlje zapadnog Balkana te probleme mogu zajednički bolje riješiti.

Wagner je kao primjer naveo da se u oblasti prometa ili energetskog sektora za Bosnu i Hercegovinu isplati bliska suradnja sa susjednim državama, Srbijom, Crnom Gorom i Hrvatskom.

''Blisku regionalnu suradnju na putu ka EU-integraciji želimo podržati u Berlinu. Nadam se da će šefovi vlada i ministri iz regije sutra u Berlinu odlučiti o konkretnim projektima kako bi time omogućili napredak za svoje zemlje'', rekao je Wagner, priopćeno je iz Veleposlanstva SR Njemačke u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close