Problem imigranata

Vulin: Srbija neće graditi nikakve ograde, a nadamo se ni Mađarska

Vijesti / Flash | 30. 06. 2015. u 13:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za rad, zapošljavanje, braniteljska i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin očekuje da će se na sutrašnjoj zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Mađarske, u prijateljskoj atmosferi, doći do najboljeg i najpribližnijeg rješenja u vezi velikog broja imigranata i odluke mađarske vlade da podigne zid na granici na Srbijom, javlja Tanjug.

"Nadamo se da ćemo imati razumijevanja i da možemo zamoliti predstavnike mađarske vlade da još jednom razmisle na ovu temu. Mađarska je naša prijateljska zemlja i želimo sve probleme rješavati zajedno", poručio je Vulin nakon sastanka s predstavnicima općine Kanjiža.

On se nada da će Mađarska još jednom razmisliti o svojoj odluci i da će razumjeti da ograde u 21. stoljeću "ne rješavaju nikome ništa".

"Srbija neće praviti ogradu, mi se nećemo ograditi od susjeda, nećemo se ograditi ni od ljudskih muka za koje nismo krivi, nadamo se da ćemo imati razumijevanja i Mađarske, da možemo zamoliti da još jednom razmisle na ovu temu", poručio je ministar rada.

Vulin je rekao da problem migracija nije izazvala Srbija, kao ni Mađarska i da je siguran da će se sutra u prijateljskoj atmosferi doći do najboljeg zajedničkog rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close