Sejfudin Tokić

Vučićev dolazak je najava nove agresije na BiH

Vijesti / Politika | 06. 09. 2017. u 17:53 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastankom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s predsjednikom bh. entiteta Republike Srpske Miloradom Dodikom na kojem je objavljen plan potpisivanja zajedničke deklaracije Srbije i RS o "zajedničkom objedinjenom nacionalnom djelovanju i minimumu nacionalnih principa" Srbija je drastično prekršila Daytonski mirovni sporazum, smatra predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, dodajući da je susjedna država ušla u proces destabilizacije mira u BiH i ukupno u regiji.

Ovakvim djelovanjem, smatra Tokić, područje jednog entiteta pokušava se tretirati kao ekskluzivno "samo srpska" i predstaviti kao "nova srpska država, koja će navodno zajedno sa Srbijom brinuti o položaju srpskog naroda u svim državama regije".

''Dolazak Vučića s ovakvom politikom u Sarajevo nije ništa drugo nego najava njegovog sudjelovanja u novoj agresiji na BiH, njezin državni suverenitet i teritorijalni integritet. Bošnjački pokret poziva OHR i Vijeće za implementaciju mira da u skladu s obavezama i mandatom reagiraju na ovaj očiti pokušaj prizivanja novih sukoba i ratova na Balkanu'', prioćio je predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić u povodu posjeta predsjednika Srbije Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close