Traži se počinitelj

Vučić traži istragu zbog ubojstva navijača Crvene Zvezde

Vijesti / Flash | 22. 11. 2014. u 13:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić zatražio je u subotu od svog turskog kolege Ahmeta Davutoglua hitnu istragu ubojstva navijača Crvene zvezde u petak navečer u Istanbulu, otkrivanje i kažnjavanje ubojice te je objavio da je šef stručnog štožera košarkaša Galatasaraya Ergin Ataman nepoželjan u Beogradu zbog optužbi da su Zvezdini navijači teroristi, priopćeno je iz Vučićeva ureda.

U priopćenju se navodi da je turski premijer Ahmet Davutoglu pozvao telefonom Vučića i izrazio sućut povodom ubojstva navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića.

Kako se naglašava, “Vučić je izrazio zaprepaštenje zločinačkim ubojstvom koje je počinjeno nad građaninom Srbije i rekao turskom kolegi da Srbija zahtijeva hitno pronalaženje i uhićenje ubojce i njegovo najstrože kažnjavanje”.

Davutoglu je, kako se navodi u priopćenju iz Vučićeva ureda, izražavajući žaljenje zbog smrti Zvezdinog navijača “obećao je da će turske vlasti učiniti sve da se počinitelj zločina pronađe i izvede pred lice pravde”.

Dvadesetpetogodišnji navijač Crvene zvezde ubijen je u petak u Istanbulu prije košarkaške utakmice Eurolige s turskim Galatasarayem. Mladić je preminuo zbog obilnog krvarenja nakon što je izboden u sukobu navijačkih skupina dvaju klubova ispred Abdi Ikpeci Arene kad oko 400 Zvezdinih navijača nije moglo ući u Arenu.

Oni nisu mogli ući u dvoranu, jer je, po izvješćima beogradskih medija iz Istanbula, organizator prekršio dogovor i onemogućio im da kupe ulaznice, nakon čega je došlo do tuče i incidenata ispred dvorane, pa je suzavcem intervenirala policija kako bi smirila nasilje.

Kako su izvjestili mediji u Beogradu, skupina navijača Galatasaraya tijekom utakmice skandirala je “Kosovo, Kosovo” i isticala albansku državnu zastavu.

Kopirati
Drag cursor here to close