Nestabilnost u regiji

Vučić: Tko zna koja iskra može zapaliti Bosnu

Vijesti / Flash | 11. 04. 2016. u 12:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za portal Politiko, govoreći o mogućim postizbornim koalicijama, isključio je mogućnost za bilo kakvu suradnju sa Srpskom radikalnom strankom ili nacionalističkim snagama, jer kako je rekao, ne smatra da su potrebni novi sukobi u regiji, javlja Agencija Anadolija.

''Borit ću se protiv njihovih ideja, borit ću se protiv njihovih vrijednosti. Vidjet ćemo što će narod odlučiti. Ne mislim da su nam potrebni novi ratovi, novi sukobi u regiji", rekao je Vučić.

On je dodao da je zabrinutiji za situaciju u Bosni i Hercegovini nego na Kosovu, s obzirom na to da ''ne vidi mogućnosti za dalje sukobe na Kosovu'', za razliku od toga što porast političkog ekstremizma na Balkanu prijeti stabilnosti BiH i regiji.

''Moja najveća briga je situacija u Bosni. Sve je u i oko Bosne. Tko zna koja iskra može zapaliti Bosnu", rekao je Vučić.

On je dodao da od sredine ožujka djeluje kao da je regija opet u devedesetim te da su ''jedine važne teme bile presuda Karadžiću, bosansko-srpski odnosi, srpsko-hrvatski odnosi i kada ćemo početi stvarno pomirenje. To je neka vrsta vremenskog stroja".

Ističući da Vlada koju predvodi neće reagirati na provokacije susjeda, Vučić je rekao da će Srbija nastaviti ''poštovati teritorijalni integritet BiH" te da sutra putuje u Mostar, gdje će se sastati s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, kako bi se ublažile posljednje tenzije.

Najavivši da će u predstojećim nedeljama možda posetiti i Hrvatsku, Vučić je kazao: ''Stabilnost regije je nešto o čemu trebamo brinuti i trebamo se bolje razumjeti. Ako moram praviti više ustupaka, nemam problema s tim."

Kopirati
Drag cursor here to close