Godinu dana vlade

Vučić: Tajkuni više ne upravljaju Srbijom

Vijesti / Flash | 27. 04. 2015. u 12:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u povodu godinu dana rada vlade, da tajkuni više ne upravljaju Srbijom, da je ponosan na političku stabilnost zemlje te da je u posljednje dvije i pol godine u Srbiji otvoreno 192.927 radnih mjesta.

Tajkuni, kako je rekao, možda mogu upravljati pojedinim medijima i tokovima, ali ovom vladom nikada nisu i nikada neće.

"Posebno sam ponosan na političku stabilnost i uvjeren sam da će ona značiti sigurnije investicije u narednom razdoblju", poručio je Vučić na svečanoj sjednici Vlade Srbije povodom godinu dana rada, javlja Tanjug.

Vučić je kazao da je smanjena nezaposlenost, ali da to još nije na zadovoljavajućoj razini.

On je precizirao da je u prethodne dvije i pol godine otvoreno 192.927 radnih mjesta, ali "da je problem što smo u isto vrijeme izgubili nešto manje radnih mjesta od tog broja".

Premijer je naveo da je krajem 2012. godine počeo pozitivan rast, da je inflacija najniža u posljednjih pet godina i da je pet puta manja nego prije pet godina, ali i da tajkuni više ne upravljaju Srbijom.

Srbija zauzela jasnu poziciju na međunarodnom planu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je Vlada Srbije pokazala na međunarodnom planu, i riječima i djelima, da je u stanju osigurati poštovanje za Srbiju, a da je zauzela jasnu poziciju na europskom putu uz poštivanje i očuvanje tradicionalno dobrih odnosa i s Ruskom Federecije, javlja Tanjug.

"Na međunarodnom planu i riječima i djelima pokazujemo da smo u stanju osigurati poštovanje za Srbiju", rekao je Vučić i ukazao da u tim međunarodnim odnosima nema ljubavi.

"Ni mi ne moramo nikoga voljeti, ali volimo svoju zemlju više od svega", poručio je Vučić u Lazarevcu, gdje je održana svečana sjednica vlade u povodu godinu dana njezinog rada.

Premijer Vučić je također naglasio da Srbija nikada nije bila uvaženija i poštovanija i na Zapadu i u Europi, na Istoku i Kini, u arapskim zemljama, Izraelu...

On je dodao da je uz ministra vanjskih poslova Ivicu Dačića imao više međunarodnih posjeta nego ijedna protekla vlada u posljednjih 60 godina.

"Srbija je zauzela svoju jasnu poziciju, iako su mnogi govorili da je njena pozicija neodrživa, a to je pozicija na europskom putu, uz poštovanje, održanje i očuvanje tradicionalno prijateljskih veza s Ruskom Federacijom i u trenucima kada Rusija na mali broj saveznika u svijetu može računa", rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close