Donacija

Vučić: Srpski MIG-ovi opet lete zahvaljujući Putinu

Vijesti / Flash | 31. 08. 2014. u 20:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić potvrdio je u nedjelju da su iz Rusije stigli akumulatori zahvaljujući kojima će tri srpska MIG-a 29 i zrakoplovi iz flote MIG-21 ponovo poletjeti, a na toj je donaciji zahvalio izravno ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Raspisali smo natječaj, ali je predsjednik Rusije Vladimir Putin inzistirao da nam se to donira i to je sinoć stiglo u Beograd", citirali su danas beogradski mediji Vučićevu izjavu novinarima tijekom posjeta policijskim postrojbama u Kopnenoj zoni sigurnosti na jugu Srbije.

Vučić je izrazio veliku zahvalnost Putinu na daru, istaknivši kako će, zahvaljujući toj donaciji, Srbija prvi puta nakon dugo vremena imati "pun suverenitet" na svom nebu.

Vučić je posjetio žandarmerijsku bazu Borovac nakon ovotjednog incidenta u kojem je ubijen jedan pripadnik žandarmerije u razmjeni vatre s naoružanim šumokradicama s Kosova, a u tom je incidentu ubijen i jedan od napadača.

Srbijanski premijer najavio je da će država osigurati sredstva da poboljša kvalitetu opreme pripadnicima MUP-a Srbije u Kopnenoj zoni sigurnosti prema Kosovu te da Srbija "ne može dopustiti banditima i kriminalnim skupinama da kradu i pljačkaju" i naoružani strojnicama ubijaju pripadnike njezinih snaga sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close