Što reći?

Vučić o izborima u Srebrenici

Vijesti / Flash | 11. 10. 2016. u 16:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o svakodnevnim društveno-političkim temama u Srbiji.

Jedno od pitanja prisutnih novinara bilo je vezano za izbore u Srebrenici, prenosi N1.

Pitanje je glasilo "Što će biti ako Izetbegović ne prizna izbore u Srebrenici", a Vučić je odgovorio:

"Idete na izbore, čekate rezultate. Ako su dobri super, ako nisu, tim gore po izbore. Što ja da radim? Da šutim i gledam u nebo i da se nadam da sve ovo prođe jednog dana i da gledam da čuvamo što možemo od Srbije i našeg naroda. Nadam se da će sve biti riješeno u skladu sa zakonom. To je sve što mogu da kažem, što god drugo da kažem uplitao bih se u unutrašnje stvari BiH i RS, a to hoću da izbjegnem po svaku cijenu".

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci obustavljena je istraga oko napada na premijera Srbije u Srebrenici. Političari iz RS-a oštro su osudili obustavljanje istrage, a predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tada je rekao kako je Bosna zemlja koja nema smisla, te ako su htjeli držati do digniteta države onda se slučaj morao procesuirati.

Član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić, tada je pak rekao da obustavljanje istrage predstavlja najgori mogući politički događaj i dodao da bošnjačka logika prema Srebrenici može imati vrlo teške i negativne posljedice.

Kopirati
Drag cursor here to close