Kobre spremne

Vučić: Nema državnog udara, ne osjećam se ugroženo

Vijesti / Flash | 30. 11. 2015. u 21:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što je objavljeno da je ugrožena sigurnost premijera Srbije Aleksandra Vučića, ne oglašavaju se ni tužiteljstvo ni policija te države.

Na zahtjev Al Jazeere za dobivanje informacija o istrazi povodom prijetnji premijeru Vučiću, koje smo poslali tužiteljstvu i policiji, odgovor nije stigao.

Sigurnost premijera Srbije Aleksandra Vučića podignuta je na najvišu razinu. Vojska i policija navode da su spremni na sve sigurnosne izazove, a ministar obrane kaže da će specijalne vojne jedinice Kobre sačuvati premijera.

"Procjene koje sigurnosne službe daju, pokazuju da je on najugroženija osoba u ovom trenutku u Srbiji. Ta subordinacija svih naših sigurnosnih službi nam daje dovoljno podataka kojima se svakodnevno jedan stožer bavi i, naravno, ne bih o detaljima svega toga", kaže Bratislav Gašić, ministar odbrane.

Uhićeni S.M. je, prema navodima policije, član "barsko-budvanskog kriminalnog klana", a prethodno je bio pripadnik policija Srbije i Republike Srpske. Ipak, crnogorski ministar unutarnjih poslova kaže da ga srpske kolege još nisu kontaktirale.

Ne zna se ni je li završeno ispitivanje osobe koja je privedena ispred Vučićeve obiteljske kuće, a za koju policija sumnja da je vršila nadziranje objekta.
Opozicija s druge strane optužuje premijera Srbije da širi paniku i uvodi strahovladu.

Kopirati
Drag cursor here to close