Prijatelji

Vučić: Nećete imati problema zbog Srbije

Vijesti / Politika | 07. 09. 2017. u 16:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas novinarima da je najbitnije da se tri naroda u BiH slažu, da se poštuje Daytonski sporazum, te da se Srbija neće miješati u stvari u BiH.

Dodao je da postoje ljudi u Beogradu koji misle da su razgovori sa BiH suvišni i obrnuto, zbog svega što se prolazilo tijekom 25 godina, a smatra da je to pogrešna politika i s jedne i s druge strane.

Dočekan kao prijatelj

''Ovdje sam došao kao prijatelji i doživio dobro i toplo gostoprimstvo od članova Predsjedništva BiH i oni će imati najiskreniju, toplu i srdačnu dobrodošlicu uskoro u Beogradu'', poručio je. Također je naglasio da su odnosi između njih otvoreni i iskreni, ali da se ne slažu uvijek u svemu.

''Kada kažem da mi je netko prijatelj, moja riječ nije floskula i nije forma, već ima značenje, a što se tiče odnosa Srbije i BiH, rekao sam im da mogu biti mirni i spokojni, te da nitko neće imati problema zbog Srbije'', poručio je Vučić.  

Dodao je da čeka da se određene stvari završe i oko Transportne zajednice gdje će Beograd biti sjedište, te izrazio nadu da će se takav dogovor biti postignut.

''Mislim da je BiH podržala Beograd kao sjedište Transportne zajednice i to je važno i za nas'', zaključio je, te da je to "još jedna stvar oko koje smo se uspjeli dogovoriti".

Sastanak u Istočnom Sarajevu

Vučić se danas također sastao i s rukovodstvom grada Istočno Sarajevo, nakon što je ranije dočekan, uz vojne počasti, ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Razgovarali su o pomoći Srbije ovom kraju, a Vučić je nakon sastanka kazao da Istočno Sarajevo može računati na pomoć iz Srbije.

''Nadam se da ćemo u budućnosti moći pomoći i Trnovu i Sokocu, te Istočnoj Ilidži'', kazao je Vučić te pohvalio doček u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i izrazio nadu da će tako biti i u budućnosti.

U Istočnom Sarajevu sastao s gradonačelnikom Nenadom Vukovićem i načelnicima općina koje ulaze u sastav grada. S njim je došao i član Predsjedištva BiH Mladen Ivanić.

Vuković je nakon sastanka rekao da je Vučić najvažniji gost od 1993. godine, od osnivanja grada.

Istaknuo je da su gosta informirali o turizmu i obrazovanju, te zahvalili za investicije na prostoru Istočnog Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close