Blokada

Vučić: Nećemo mijenjati zakon zbog Hrvatske

Vijesti / Flash | 08. 04. 2016. u 18:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće nikoga moliti i da neće mijenjati svoje zakone samo zato što to Hrvatska traži.

"Ni na čije ultimatume nećemo pristati. Nećemo mijenjati zakon koji je dobar samo zato što se to Hrvatskoj hoće", podvukao je Vučić, reagirajući na informaciju iz Bruxellesa da je Hrvatska praktično blokirala Srbiju na pitanju pripreme pregovaračke platforme za poglavlje 23.

On je, u govoru na mitingu liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobjeđuje" u Novom Sadu, rekao da je Srbija sve vrijeme štitila svoje interese i da će to činiti i u budućnosti, prenosi Tanjug.

"Srbija je zemlja koja se nalazi na putu u EU, ali je štitila svoju slobodu i neovisnost. I danas, kada u Bruxellesu Hrvatska neće da se izjasni i pruži podršku Srbiji na njenom europskom putu, neki očekuju da ćemo nekoga moliti", primijetio je Vučić i dodao:

"Ali, nećemo uputiti nijedan telefonski poziv", poručio je.

On je ponovio stav da mnogima ne odgovara jaka vlada u Srbiji, kako bi "vukli konce iz sjenke", ali i podsjetio da se on "zakleo na Ustav Srbije, na vjernost građanima ove zemlje".

"Možete vidjeti nervozu kod mnogih, jer su očekivali i u našoj zemlji i izvan naše zemlje, da će ovi izbori biti velika prilika oslabiti našu koaliciju i listu 'Srbija pobjeđuje' i da poslije toga mogu upravljati iza zavjese i sjenke onako kako oni hoće i žele", rekao je lider SNS.

Dodao je i da su željeli da Srbija nema jaku vladu, kako bi mogli nametnuti uvjete kako da razgovaramo s Prištinom, da mogu Srbiju ponižavati u odnosima u regionu, da mogu Srbiji nametnuti stvari koja ona ne može i ne želi prihvatiti.

Lista "Srbija pobjeđuje", međutim, kako je rekao, želi Srbiju koja je ugledna i poštovana, koja će da se bori za sebe i koja će da ima jaku vladu, jer samo jaka vlada može Srbiju izvesti na pravi put, da uz podršku građana uradi dobre stvari za našu zemlju.

Srbija, kako je dodao, ljubomorno je čuvala svoju vojnu neutralnost i to će nastaviti u budućnosti, isto onako kao što je bila jedina zemlja u Europi koja nije uvela sankcije Ruskoj federaciji.

"A to je mogla zato što je slobodna, suverena i neovisna, zato što nije kao oni koji su kao u lutkarskom kazalištu željeli vući poteze na političkoj sceni Srbije", poručio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close