EU je budućnost

Vučić: Ne postoje problemi između Srbije i BiH

Vijesti / Flash | 04. 07. 2016. u 11:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu, gdje se održava Summmit o zapadnom Balkanu, kako smatra da nesporazume u vezi obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici ne treba tumačiti kao problem između Srbije i BiH.

"Ne bih rekao da postoje problemi na relaciji Srbija - BiH. Bio sam napadnut u Srebrenici prošle godine, trudili smo se da poboljšamo odnose na sve moguće načine, nijedan zahtjev nismo uputili da se nađu napadači", rekao je Vučić.

Onda je, kazao je Vučić, došla informacija da je srbijanskom vodstvu zabranjeno ići u Srebrenicu, nakon čega je odlučeno da se niti ne ide, javio je Tanug.

"A onda je netko rekao - pa nisu valjda mislili da će nas kupiti time što su dali pet milijuna - iako to nitko nije rekao, a onda su rekli - pa dale su neke novine... Više ništa na to ne možete odgovoriti. Možete pustiti vrijeme da prođe", dodao je Vučić, dodajući da je u Parizu govorio i o obilježavanju vojno-redarstvene akcije Oluje.

Na pitanje hrvatskog novinara zašto misli da je došlo do Oluje, Vučić je odgovorio kako Hrvati taj dan slave, a za Srbe je to najtužniji dan, istaknuvši kako Srbi i Hrvati nikada neće imati isti pogled na prošlost, ali da barem stavovi o budućnosti mogu biti isti.

"Imao sam s predsjednicom Hrvatske dobre razgovore, važno je i da ih nastavim, obaveze iz Sporazuma ćemo potpunosti ispuniti. Oluju slavite, a mi žalimo, ali kad se to završi krajem kolovoza pozvat ćemo vas da vidite kako hrvatska manjina živi i radi u Srbiji", kazao je Vučić.

Po njegovim riječima, stvari nisu ružičaste, ali kroz probleme se mora proći na iskren način.

"Europska unija je mjesto gdje je najbolja budućnost za naše narode, pred nama je mnogo rada i truda, a to je važno i za Srbiju i sve druge države zapadnog Balkana", poručio je Vučić, navodi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close