Optimist

Vučić: Nakon svega ponovno bih otišao u Potočare

Vijesti / Flash | 30. 08. 2015. u 09:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Republika Srpska treba tražiti vraćanje svih daytonskih nadležnosti koje su joj uzurpirane samovoljom visokih predstavnika.On je naglasio da je poštovanje Daytonskog sporazuma najvažniji uvjet očuvanja stabilnosti BiH i njenog razvoja.

"Očuvanje slova, a ne nekakvog, kako su ga nakaradno nazivali, duha Daytonskog sporazuma. Treba voditi računa da se u borbi za ispravljanje nepravde ne načini nijedan suvišan korak od kojeg bi šteta bila veća od koristi", rekao je Vučić za "Pres Republika Srpska".

Vučić tvrdi da BiH u budućnosti vidi "kao samostalnu i uređenu državu, sastavljenu od Republike Srpske i Federacije BiH", po principima utvrđenim daytonskim mirovnim pregovorima.

Prema njegovim riječima, jedinstvo političkih stranaka u Republici Srpskoj u vezi sa očuvanjem Srpske je ogroman i neprocjenjiv nacionalni kapital koji treba iskoristiti.

Premijer Srbije je napomenuo da bi nakon svega što se dogoditi, ponovo otišao u Potočare, te da je uvjeren da je većina muslimana u BiH opredijeljena za mir i dobre odnose sa Srbijom.

Kopirati
Drag cursor here to close