Sastanak

Vučić i Ivanov o odnosima, migrantima i situaciji u regiji

Vijesti / Flash | 28. 10. 2016. u 15:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predsjednikom Republike Makedonije Đorđem Ivanovim, sa kojim je razgovarao o ekonomskim odnosima dviju zemalja, migrantskoj krizi i situaciji u regiji, suglasivši se da je neophodno pojačati suradnju sigurnosnih službi tijekom migrantske krize radi očuvanja stabilnosti Balkana.

Premijer Vučić je naglasio da je trgovinska razmjena između Srbije i Makedonije dobra, ali da je potrebno raditi više na privlačenju investicija u obe zemlje, kao i zajedničkom nastupu na trećim tržištima, pogotovo iz oblasti prehrambrene i medicinske industrije, prenosi Tanjug.

Predsjednik Ivanov je istaknuo da u godini u kojoj se obilježava dvadesetogodišnjica diplomatskih odnosa dviju zemalja, ne možemo mijenjati povijest, ali ni geografiju.

Bili smo i ostali susjedi, rekao je Ivanov i dodao da je te dobrosusjedske odnose neophodno pojačati ekonomskom suradnjom.

Predsjednik Ivanov, koji je danas doputovao u zvaničnu posjetu Srbiji u pratnji dvadesetak makedonskih privrednika, založio se za osnivanje Makedonsko-srpskog poslovnog kluba.

Tijekom susreta, premijer Vučić i predsjednik Ivanov suglasili su se da je neophodno pojačati suradnju sigurnosnih službi u tijeku migrantske krize u cilju očuvanja stabilnosti, kako dviju zemalja i regije Zapadnog Balkana, tako i cijele Europe.

Dvojica dužnosnika razgovarala su i o zajedničkoj turističkoj ponudi za treća tržišta, posebno nakon izgradnje dionice autoputa Beograd-Preševo. Tema današnjeg susreta bio je i položaj manjina, kako srpske u Makedoniji, tako i makedonske u Srbiji.

Kopirati
Drag cursor here to close