Odluka

Vučić dolazi u Srebrenicu

Vijesti / Flash | 07. 07. 2015. u 21:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak navečer kako će ići u Srebrenicu na obilježavanje 20. godišnjice zločina, objavio je Sputnik u srbijanskom izdanju.

Vučić je rekao kako ne doživljava kao srpsku pobjedu to što Vijeće sigurnosti UN-a nije usvojio rezoluciju o Srebrenici i dodao kako Vlada Srbije ne uživa u takvoj odluci.

''Srebrenica je naša balkanski bol i ne likujemo što rezolucija danas (utorak, op.ur.) nije usvojena'', istaknuo je Vučić.

''Korak k pomirenju Vijeće sigurnosti UN nije ni pokušalo učiniti, to možemo samo mi, Srbi i Bošnjaci'', rekao je Vučić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Rekao je kako je Srbija spremna na pomirenje ali ne na poniženje i dodao ''kako smo pokazali da Srbiju nitko neće moći gaziti".

''Rezolucija kakva je predložena ni sutra (srijeda) neće biti usvojena'', ocijenio je Vučić.

Na pitanje postoje li neki uvjeti potrebni za njegov odlazak u Srebrenicu, Vučić je rekao kako njega nikakvi sigurnosni uvjeti ne zanimaju, ako je netko mislio na te uvjete.

''Mene sigurnosni uvjeti ne zanimaju. Bitno mi je što o tome misle Ćamil Duraković, Majke Srebrenice i bošnjački član Predsedništva BiH'', rekao je Vučić, uz opasku da će, naravno, organizatorima biti teško da pripreme njegovu posetu s obzirom na sve što je izrečeno ovih dana i sve što se događalo, prenio je Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close