ŽO HDZ BiH 1990 HBŽ

Vrši se opstrukcija formiranja Vlade u HBŽ-u

Vijesti / Flash | 18. 07. 2012. u 11:15 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski odbor HDZ-a 1990 Hercegbosanske županije (HBŽ) oglasio se priopćenjem za javnost u kome se navode rezultati održanog sastanka pregovaračkih timova dvaju HDZ-ova. U priopćenju se osvrt na jučerašnje priopćenje HDZ-a BiH, te iznosi kako isti u proteklih dvadeset mjeseci vrši opstrukciju formiranja vlade u HBŽ-u te pokušava prebaciti krivnju za to na HDZ 1990 .

"Naime, očito je da oni nikada nisu iskreno prihvatili sporazum dva HDZ-a, po kojem HDZ-u 1990 pripada mjesto premijera HBŽ. Dokaz tome je i nedavna situacija (...) nakon što je Nediljko Rimac, kao mandatar vlade, uspio skupiti parlamentarnu većinu dovoljnu za formiranje vlade, što je i potvrđeno na sastanku svih pet stranaka u Drvaru“, navodi se u priopćenju.

Iz HDZ-a 1990 ističu da je nakon toga održan i kolegij Skupštine, na kojem predstavnici HDZ-a BiH nisu imali nikakvih primjedbi, gdje je i zakazana sjednica skupštine na kojoj se trebala imenovati vlada ali se pojavio famozni dogovor i sporazum HDZ-a BiH i HSS-a, ne kako bi pomogao formiranje vlade, nego kako bi opstruirao već dogovorenu uspostavu vlasti u HBŽ-u.

Isti konstatiraju da je HDZ BiH (ili njihov pregovarački tim) spreman samo prihvatiti onu vlast gdje će HDZ BiH imati apsolutnu većinu i dominaciju.

"U interesu svih žitelja HBŽ-a želimo da se vlast formira sukladno izbornim rezultatima i u skladu sa sporazumom dva HDZ-a potpisanim na višim razinama i u prilog tome spremni smo i vama i javnosti dostaviti naš prijedlog rasporeda pozicija, koji je pregovarački tim HDZ-a BiH na današnjem sastanku odbio, a koji je bio maksimalno fer i korektan i u skladu sa ostvarenim izbornim rezultatima“, priopćeno je iz HDZ-a 1990 HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close