Zvizdić

Vrijeme je za istinu koja vodi ka pomirenju u BiH

Vijesti / Flash | 03. 05. 2016. u 16:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrijeme za istinu koja vodi ka procesu pomirenja, što je neophodno ne samo za područje Bosne i Hercegovine, već i zapadnog Balkana, izjavio je danas u Banjoj Luci predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

On je u izjavi novinarima istaknuo da sve što može unaprijediti međusobnu suradnju i povjerenja svih u BiH treba podržati.

Sličan stav iznijela je i premijerka RS-a Željka Cvijanović.

''Ovoj zemlji je istina prijeko potrebna kako bi se gradila budućnost, a potrebno je da sagledamo određene stavi iz prošlosti'', kazala je ona.

Nije željela da ulazi u detalje na koji način će to biti urađeno, a istaknula je i da je došlo vrijeme da se utvrdi i šta se događalo tijekom rata u Sarajevu.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uvjeren je da će naša zemlja imati podršku Svjetske banke i dobiti 750 milijuna dolara u narednih pet godina, kao i da će se naći rješenje da cijene lijekova u BiH budu snižene.

Očekuje da će Vijeće ministara BiH do kraja svibnja razmatrati analize cijena i pravilnik o lijekovima u BiH.

''Još uvijek nismo dobili završne analize onih koji rade na ovom pitanju'', rekao je Zvizdić novinarima u Banjoj Luci naglašavajući da postoji opća saglasnost da taj pravilnik treba usvojiti i cijene lijekova u BiH uskladiti s onim u okruženju.

Nema nikakvog razloga da građani BiH, kako je dodao, plaćaju lijekove skuplje nego oni u našem širem okruženju.

''Od Agencije za lijekove u BiH i nadležnog ministarstva, koje rade u suradnji sa Svjetskom bankom BiH, očekujemo da naprave završne analize i prezentiraju benefite koje ćemo imati, vodeći računa i o domaćoj proizvodnji'', kazao je Zvizdić, uvjeren da će taj materijal biti na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara do kraja ovog mjeseca i da će se donijeti konačne odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close