Koalicija

Vrgorac: SDP i Nezavisna lista mladih izabrali predsjednika Gradskog vijeća

Vijesti / Flash | 29. 06. 2016. u 09:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rade Bobanac novi je predsjednik Gradskog vijeća Vrgorca, pa je tako na Dan grada, Svetog Petra i Pavla, konstituiranjem Gradskog vijeća, Vrgorac dobio i zakonodavnu i izvršnu vlast.

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, koju je u ime Vlade RH vodio Veljan Radojković, prisegnulo je 15 novih gradskih vijećnika, te je izabran predsjednik, potpredsjednica i radna tijela gradskog vijeća.

U novom sastavu vrgoračkog Gradskog vijeća Nezavisna lista mladih ima šest vijećnika, četiri vijećnika ima HDZ, SDP ima dva vijećnika, a HNS, HSP AS i HSS po jednog vijećnika.

SDP-ovca Radu Bobanca je na dužnosti predsjednika vrgoračkog Gradskog vijeća podržalo devet vijećnika (6 NLM, 2 SDP i 1HNS), a zanimljivo je da Domoljubna koalicija HDZ-HSP AH-HSS nije glasala protiv SDP-ovog kandidata, već je bila suzdržana.

Za potpredsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Neda Primorac iz NLM, dok je Domoljubna koalicija odbila sudjelovati na bilo kojoj funkciji u Vijeću, a ne želi imati ni predstavnike u radnim tijelima.

Kopirati
Drag cursor here to close