vlasti ni na vidiku

Vratio se Nikšić, otputovao Izetbegović

Vijesti / Flash | 26. 01. 2015. u 09:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Federacija BiH čekala da se predsjednik SDP-a BiH vrati s rukometnog prvenstva u Kataru, dogovor o formiranju vlasti sada će čekati da se Bakir Izetbegović, dopredsjednik SDA, vrati iz Saudijske Arabije gdje je otputovao izraziti sućut nakon smrti kralja Abdullaha.

Naime, Sifet Podžić, glavni tajnik Demokratske fronte nakon informacije da je bošnjački član Predsjedništva BiH otputovao u Saudijsku Arabiju, rekao je za Dnevni avaz kako će DF i SDP morati čekati njegov povratak, kako bi bio održan sastanak o deblokadi Doma naroda Federacije.

''Nisam ni znao da je otputovao, ali ako je tako, morat ćemo čekati da se vrati. Čekali smo Nermina Nikšića da se vrati iz Katara, čekat ćemo i Izetbegovića da se vrati iz Rijada. Šta drugo da radimo. Situacija je složena. Vjerujem da će se brzo vratiti'', rekao je Podžić.

Iz Izetbegovićeva Ureda priopćeno je kako u Saudijsku Arabiju putuje kako bi ''povodom smrti kralja Saudijske Arabije Abdullaha bin Abdul Aziz al Sauda, u ime Predsjedništva BiH i građana Bosne i Hercegovine, osobno prenio izraze sućuti kralju Saudijske Arabije Selmanu bin Abdul Aziz al Saudu, kraljevskoj obitelji i narodu Saudijske Arabije''.

Podsjećamo, Željko Komšić, lider DF najavio je da će se ova stranka povući iz koalicije s SDA i HDZ BiH ukoliko se ne riješi pitanje potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda, dok je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao kako očekuje da se stvari riješe preko vikenda.

Avaz je objavio kako im je Nermin Nikšić, kojeg su prozivali da je odlaskom u Katar blokirao proces formiranja vlasti, rekao da ga nitko nije zvao na sastanak o deblokadi Doma naroda FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close