Sitnica

Vojska u privatnim stanovima za osam milijuna KM godišnje

Vijesti / Flash | 23. 06. 2015. u 12:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su danas izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o smještaju djelatnih vojnih osoba u Ministarstvu obrane za što se na godišnjoj razini izdvaja oko osam milijuna KM.

''I samo Ministarstvo je ustvrdilo da su ovi izdaci visoki te da postojeći način smještaja kroz individualno unajmljivanje privatnih stanova nije ekonomično rješenje. Bez obzira na to, aktivnosti Ministarstva na iznalaženju ekonomičnijeg rješenja nisu bile adekvatne i efikasno provedene'', smatraju revizori.

Visoki izdaci za ove namjene i dalje su prisutni, što ukazuje na neekonomičnost korištenja proračunskih sredstava, a iako je Ministarstvo obrane od 2006. godine poduzimalo određene aktivnosti s ciljem smanjenja izdataka za smještaj vojnih osoba, izostalo je jasno i sveobuhvatno opredjeljenje za iznalaženje i realizaciju ekonomičnijeg rješenja.

Zbog toga Ured za reviziju je mišljenja da Ministarstvo hitno treba pristupiti sustavnom rješavanju pitanja smještaja vojnih osoba.

Izaslanica Kluba Hrvata Zdenka Džambas (HDZBiH) smatra kako kod smještaja vojnih osoba treba voditi računa o potrebama žena- vojnika te ističe da se i u proračunu treba voditi računa o rodno odgovornom ponašanju i u ovom segmentu.

Mišljenja je da se već sada treba znati kako će biti koncipiran proračun za 2016. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close