Analiza

Vojska proučava opcije za smještaj izbjeglica u BiH

Vijesti / Flash | 18. 09. 2015. u 14:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane BiH angažirano je trenutno na analizi lokacija i kapaciteta vojnih objekata (vojarni) koji se mogu ustupiti na raspolaganje za potrebe privremenih prihvatnih centara na području BiH u slučaju masovnijeg priliva migranata/izbjeglica u našu zemlju, potvrđeno je Feni u ovom ministarstvu.

Radi se o kapacitetima na području Bijeljine, Trebinja i USK, kao i drugim lokacijama u BiH za koje se smatra da bi se mogle koristiti kao privremeni prihvatni centri za prihvat i zbrinjavanje migranata i izbjeglica.

Obrambene strukture BiH razmatraju i druge mogućnosti, uključujući i pružanje logističke podrške u slučaju masovnijeg priliva izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja zahvaćenih ratnim događanjima.

Iz Ministarstva obrane BiH podsjećaju da je na sjednici Vijeća ministara BiH od 8. rujna ovo ministarstvo zaduženo da, u sklopu vlastitih nadležnosti, realizira određene mjere iz Plana hitnih mjera za osiguranje dodatnih kapaciteta, kontrolu i upravljanje prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close