Strategija

Vojni zapovjednici 22 zemlje koalicije u Washingtonu

Vijesti / Flash | 14. 10. 2014. u 19:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojni zapovjednici 22 zemlje protudžihadističke koalicije počeli su u Washingtonu razgovore kako bi odredili strategiju protiv skupine Islamska država (IS) u Iraku i Siriji, više od dva mjeseca nakon početka zračnih udara na pripadnike te skupine.

Najviši dužnosnik američke vojske general Martin Demsey organizirao je taj susret u zračnoj bazi Andrews u predgrađu Washingtona. To je prvi takav skup nakon osnivanja koalicije u rujnu.

Taj sastanak je prilika za utvrđivanje napredovanja koalicije do danas i za daljnje uređivanje i uključivanje kapaciteta partnera koalicije, rekao je glasnogovornik Vijeća nacionalne sigurnosti Bijele kuće Alistar Baskey.

Predsjednik Barack Obama kasnije bi se trebao pridružiti sastanku u raspravi o dodatnim mjerama koalicije kako bi se oslabilo i uništilo IS, dodao je.

Američki dužnosnici rekli su da se ne očekuje spektakularna objava nakon sastanka, ali da bi on mogao omogućiti bolju koordinaciju partnera. Jedan neimenovani dužnosnik ministarstva obrane objasnio je da je susret prigoda za usklađivanje valnih duljina.

SAD i Saudijska Arabija su u ponedjeljak i utorak izveli 21 zračni napad blizu Kobanija i zaustavili napredovanje džihadista, tvrdi Američko zapovjedništvo za Bliski istok i središnju Aziju (Centcom).

Kopirati
Drag cursor here to close