Pod temperaturom

Vojislav Šešelj ozbiljno je bolestan, uskoro ide na operaciju?

Vijesti / Crna Kronika | 04. 12. 2014. u 07:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojislav Šešelj ozbiljno je bolestan, pa bi liječnici mogli idućih dana donijeti odluku o njegovu upućivanju na operaciju, najavili su u četvrtak srpski mediji.

Koordinator peteročlanog liječničkog tima Milorad Bojić najavio je u dnevnom listu "Politika" od četvrtka da se idućih dana očekuje odluka o daljnjim koracima u liječenju Šešelja, koji je iz haaškog zatvora pušten zbog raka debelog crijeva i metastaza na jetri.

"Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa su gluposti", izjavio je Bojić za "Politiku", što je prenijela novinska agencija Tanjug.

Po njegovim riječima, obavljene su laboratorijske analize, snimanja skenerom i kolonoskopija, a nakon što stignu rezultati biopsije liječnički konzilij odlučit će hoće li se odmah obaviti operacija jetre i kemoterapija, ili će se te dvije metode kombinirati.

Bojić tvrdi da Šešelj ima problema s plućima i ugrađenim pacemakerom, a otkad se vratio u Beograd svaki dan ima temperaturu između 37,5 i 38 Celzijevih stupnjeva.

Šešelju su utrostručene vrijednosti markera za tumor, ima dvije metastaze na jetri i pronađena su nova četiri polipa na debelom crijevu, od kojih je jedan karcinom. Da je Šešelj ostao u Haagu imao bi novi karcinom debelog crijeva koji bi metastazirao, kaže Bojić.

Kopirati
Drag cursor here to close