Pod kontrolom

Vodostaj Neretve stabilan

Vijesti / Flash | 16. 10. 2015. u 14:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema vodomjernoj stanici Carinski most u Mostaru vodostaj Neretve je stabilan i tijekom dana iznosio je oko 580 cm. Tijekom posljednja 24 sata nivo Neretve je opao za oko 2.7 m, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite.

Također, i dalje se radi na kontroliranom ispuštanju vode iz akumulacija HE na Neretvi, a koja u nizvodnom području neće ugroziti stanovništvo i materijalna dobra. Situacija je u potpunosti stabilna i pod kontrolom.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar tijekom jučerašnjeg dana i noći imali su oko 50 intervencija na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata, dok su danas do 14.30 sati imali četiri intervencije na ispumpavanju vode iz podrumskih i garažnih prostora i to u ulicama: Kralja Tomislava, Zagrebačka i Hrvatske mladeži.

Na osnovu usmenih informacija od nadležnih iz EP BiH-Elektrodistribucija Mostar i EP HZHB – Poslovnica Mostar na području Grada Mostara danas do 14.30 sati nije bilo neplaniranih prekida u snabdijevanju električnom energijom.

Na rijeci Savi u proteklih šest sati zabilježen porast vodostaja

Porast vodostaja na rijeci Savi zabilježen je u proteklih šest sati, dok je na rijekama Bosna, Una, Sana, Sanica, Vrbas, Krivaja, Usora, Spreča i Tinja registriran trend stagnacije i blagog opadanja vodostaja.

Kako je priopćeno iz Agencije za vodno područje rijeke Save, prema prognozama dobijenim od Federalnog hidrometeorološkog zavoda Sarajevo tijekom vikenda se očekuju slabi lokalni pljuskovi koji ne bi trebali prouzrokovati veći porast vodostaja.

Trend povećanja vodostaja na vodomjernim stanicama na rijeci Savi je od dva do pet centimetara po satu, ali se očekuje blaži rast s obzirom na to da je u jutarnjim satima počelo puštanje voda rijeke Save u retenziju Lonjsko Polje te se zbog toga očekuje i pad prirasta vodostaja nizvodno od Siska.

Kopirati
Drag cursor here to close