Sigurnosni propust

Vodopivec: Nikada nisam ni sumnjao da je eksploziju u zrakoplovu izazvala bomba

Vijesti / Svijet | 07. 02. 2016. u 15:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski pilot Vlatko Vodopivec koji je nedavno uspio u Somaliji prizemlji avion s velikom rupom u trupu, kazao je da nikada nije ni sumnjao da je to izazvalo nešto drugo osim bombe, napomenuvši da je sigurnost na aerodromu u somalisjkoj prijestolnici Mogadišu bila ravna nuli, prenosi Tanjug.

On je za agenciju AP rekao da za čitav incident krivi odsustvo sigurnosti na somalijskom aerodromu gdje je stanje, kako je naveo, "kaotično".

Vodopivec je dodao da su somalijski istražitelji u početku pokušali okrive njegovu avio kompaniju.
Eksplozija bombe bila je razlog što je putnički zrakoplov avioprijevoznika "Dalo Airlines" u utorak morao prinudno sletjeti u Mogadishu, izjavio je u subotu somalijski ministar prometa i avijacije, Ali Ahmed Džamak.

Prema njegovim riječima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u avionu i da je postojala namjera da svi u avioni budu ubijeni, prenio je Reuters.

Stručnjaci zrakoplovstva i srpskih pilot koji je uspješno prizemljio letjelicu poslije incidenta, izjavili su još u srijedu da je eksploziju u avionu somalijskog avioprijevoznika "Dalo Airlines" najvjerojatnije izazvala bomba.

Kopirati
Drag cursor here to close