NEka dijele SDA i df

Vlast u HNŽ-u: Dogovora nema, čekat će se vlast u Federaciji

Vijesti / Flash | 28. 01. 2015. u 14:59 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni nakon današnjeg sastanka o formiranju vlasti Hercegovačko neretvanske županije nije došlo do pomaka. Prijedlozi su izneseni, a novi sastanak čelnih ljudi županijskih odbora HDZ-a BiH, SDA i DF-a bit će dogovoren, kad se razmotri danas ponuđeno.

A, kako doznaje portal Bljesak.info, HDZ BiH danas je drugim dvjema strankama iznio prijedlog prema kojem za sebe traži šest pozicija, a da se oni dogovore o raspodjeli ostalih ministarskih mjesta.

''HDZ BiH izašao je u susret koalicijskim partnerima te je iznio prijedlog da nama pripadaju mjesto premijera i pet ministarstava, a da ostalo pripadne DF-u i SDA'', rekao je za Bljesak.info čelnik hercegovačko-neretvanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH, Rafael Gagro.

Na upit kako će se raspodijeliti ostala ministarstva, Gagro je rekao kako je to stvar DF-a i SDA.

''Kao što je SDA podijelio ministarstva sa SDP-om u prošlom mandatu neka to sada uradi s DF-om'', rekao je Gagro i dodao kako smatra da je riječ o ponudi u kojoj je HDZ BiH napravio ustupak i da bi ona trebala biti prihvatljiva.

U SDA pak nisu oduševljeni ponuđenim, pa je Zlatko Hadžiomerović aktualni županijski ministar obrazovanja, koji jeu ime SDA nazočio sastanku, rekao kako će, po svemu sudeći, vlast u ovoj županiji čekati formiranje federalne vlasti.

S druge strane, govora o premijerskoj poziciji nije bilo, a kako je Gagro rekao, HDZ BiH će svoje ime iznijeti kada se završi priča oko formiranja vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close