Rimac o vladi HBŽ

Vlast u HBŽ nije formirana jer su došla na naplatu obećanja HDZ-a BiH i SNSD-a

Vijesti / Flash | 18. 04. 2015. u 10:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razlog neformiranja Vlade Hercegbosanske županije i nepostojanja parlamentarne većine u županijskoj Skupštini je taj što su na naplatu došla ranije dana obećanja između HDZ-a BiH i SNSD-a i sada se to lomi preko svih stanovnika ove županije ; kazao je bivši županijski premijer i aktualni skupštinski zastupnik Nediljko Rimac (HDZ 1990).

‘’Kada je trebalo rušiti Vladu HBŽ-a koju sam ja vodio pala su silna obećanja od strane HDZ-a BiH prema partnerima. Sada jednostavno nema HDZ-a 1990, nema Rimca, nema tko smetati i sve ono što su tada dogovorili, obećali jedni drugima, jednostavno ne mogu realizirati te time cijelu županiju drže za taoce’’, izjavio je Rimac, ustvrdivši kako su kamen spoticanja za formiranje vlasti „pozicioniranje i zapošljavanje stranačkih poslušnika“.

Rimac smatra kako trenutni odraz parlamentarne Skupštine Hercegbosanske županije nije odraz volje naroda i volio bi, kako kaže, da se bilo koji zastupnik izjasni da ima 1000 osvojenih poštenih glasova.

‘’Ističem da je malo njih takvih ‘’, naglasio je Rimac. Član rukovodstva Skupštine Hercegbosanske županije Slaviša Mihajlović (SNSD) smatra kako pregovore oko formiranja Vlade i imenovanje mandatara na sebe treba preuzeti rukovodstvo Skupštine HBŽ-a.

‘’Rukovodstvo Skupštine HBŽ najviše je tijelo koje potpuno ima autoritet i legitimitet da vodi takve pregovore, a sačinjen je od predstavnika tri konstitutivna naroda i tri najjače političke stranke’’, smatra Mihajlović, te ističe kako bi taj model trebao dobiti podršku u narednom razdoblju. Osim Mihajlovića, u rukovodstvu Skupštine HBŽ-a su Stipe Pelivan (HDZ BiH) i Jasenko Tufekčić (SDA).

Kopirati
Drag cursor here to close